Sunday, December 18, 2011

SAKIT ITU ADALAH KAFARAH PENGHAPUS DOSA

ASSALAMUALAIKUM WBT...DAN SELAMAT HARI AHAD

Hehe..rasanya lama dah tak buat entri...sejak akhir-akhir ni kerja banyak nak disiapkan dan program di hujung tahun semakin banyak ..tetapi bila dah berakhir program Sambutan Maal Hijrah 1433H, memang rasa lega habis-habisan..memangla penat sebab kerja sampai ke malam..huhu..tapi memang berbaloi-baloi la penat..haha..

Nak dijadikan cerita, saya suka dengar perkataan ingat lima perkara sebelum lima perkara...dalam kehidupan kita seharian, memang kita hendaklah praktikkan supaya kita sentiasa TIDAK AKAN LUPA kepada-NYA..bila kehidupan sibuk jadi, kita sebagai umat Nabi Muhammad juga tidak akan lari dari melakukan kesilapan sehingga kita lupa bersyukur kepada-NYA, tetapi hanya bila kita ditimpa musibah baru kita ingat untuk sujud kepada-NYA..

oleh itu, kita hendaklah INGAT 5 PERKARA SEBELUM 5 PERKARA
Antaranya ialah :


1. SIHAT SEBELUM SAKIT

2.KAYA SEBELUM MISKIN

3. HIDUP SEBELUM MATI

4. LAPANG SEBELUM SEMPIT

5.MUDA SEBELUM TUA

Dan salah satunya yang aku ambil dari 5 perkara di atas ialah SIHAT SEBELUM SAKIT, dan kita juga hendaklah manfaatkan masa sihat sebelum sakit..dalam kesibukan bekerja, kita juga akan mementingkan kualiti kerja dan yang penting juga kita dikehendaki menyiapkan kerja tersebut dalam masa yang ditetapkan. 

Tuesday, September 27, 2011

aku part 1

ketika waktu dan ketika seakan mengejarku,
masa seakan cemburu dengan liku kehidupanku,
namun setiap saat yang kubazirkan adalah kerugian untukku,
aku memang sedar itu,
tapi aku ego,
ego pada kemahuan dan kehendak hati,
kemahuan perlu diturut untuk memuaskan hati,
tapi mengapa,
aku tidak tahu..tidak tahu,
oh  aku memang alpa dengan setiap masa kubazirkan, aku mencemburuimu masa..masa lalu yang kubazirkan,
oh aku cuma insan, punya kekurangan dan kelemahan diri,
hati dan kehendak menjadi pak turut,
oh mengapa,why,mengapa,why,
aku akui,
aku hanya insan lemah,
hanya aku mampu mengubah nasib diri sendiri yang tidak diubah oleh aku sendiri,
aku punya tujuan dan matlamat hidup aku...atulah aku part 1..habis..balik rumah ok..

Saturday, June 18, 2011

PURNAMA MERINDU~

video




Lagu:

Purnama Merindu 
(Siti Nurhaliza)

Bermaknakah tiap baris kata-kata
Ataukah hanya dibibir saja
Bersungguhkah rindu yang engkau pamerkan
Ataukah sekadar hanya lakonan

Rindu... telah melekat dalam hatiku
Walau awan lalu
Rinduku... tak berubah... arah

Purnama mengambang... cuma berteman
Bintang berkelipan dan juga awan
Siapa tahu...
Rindu yang mencengkam di hatiku

Aku meminta pada yang ada
Aku merindu pada yang kasih
Aku merayu padamu yang sudi... merindu ku

Purnama mengambang berbagai warna
Bila embun pun datang bintang purnama
Tinggallah aku sendirian bertemankan malam sepi

Aku meminta pada yang ada
Aku merindu pada yang kasih
Aku merindu padamu yang sudi memujuk

Hiaskanlah cinta di jari manisku
Sinarkan bagai gemerlap kencana
Tandakanlah kasih dimercu kalbu
Serikanlah purnama yang merindu

Thursday, June 9, 2011

AZRI AF9 KE FINAL!!!!!!!!!!!!!

Assalamualaikum W.B.T..hehe..nak bagitahu jer yang Azri AF9 akhirnya layak juga ke final..hehe..Actually aku memang minat dengan Azri since Konsert Tirai AF9...I like her voice.Macho giler..haha..walaupun aku rasa peminat Erul memang ramai..kih2...So, syabas buat Azri AF9 berjaya jugak ke final walaupun undi dia sentiasa terbawah...bagi aku masa dia bawak lagu HERE WITHOUT YOU by 3 DOORS DOWN memang best giler suara dia..betul kata Hattan..Pompuan dengar pon boleh Cair termasuk aku ni....haha.....Jom layan AZRI AF9

Tuesday, May 10, 2011

HEADER SAYA BURUK!!!!! OH NO....

Selamat Malam..lama dah tak jenguk blog saya yang tak seberapa ni....akhir2 tok nang busy dengan kerja....huhu...I NEED A VACATION.....huhu....best g jalan2 d blog orang..tengok diorang punya blog memang cantik menarik dan tertarik...kreatif betul mereka..huhu...macam2 style aku tengok...HEADER aku sangatlah buruk..jeles jugak tengok HEADER blog orang..uwawawa...itupun aku punya HEADER aku cuba CREATE sendiri..orang baru nak belajar..hehe..sampai kawan aku satu ofis ketawa tengok aku punya HEADER tu...keanak-anakan...adeh...huhu...

p/s =saya pernah berkata pada diri sendiri supaya tidak akan mudah mengalah tapi aku juga insan biasa yang punya kekurangan dan kelebihan..aku akui aku memang jenis yang mcm tu juga...

Thursday, April 14, 2011

16 PERKARA YANG ANDA PERLU TAHU TENTANG WANITA


1. Seorang wanita menghadapi kesulitan apabila ia berada di antara lelaki yang dicintainya dan yang mencintainya.

2. Kecantikan seorang wanita ialah terletak sejauh mana ia dapat menahan (menjaga) malunya, sementara kegagahan seorang lelaki ialah terletak sejauh mana ia dapat menahan (menjaga) marahnya.


3. Wanita hidup untuk berbahagia dengan cinta, sementara LELAKI mencintai untuk hidup berbahagia.


4. Orang yang membujang adalah orang yang belum menemukan penghibur duka dan dia baru memperolehinya dengan menikah.


5. Kebijaksanaan wanita terletak di dalam hatinya.


6. Suami adalah orang yang mencari kebahagiaan hidup dengan menghilangkan sebagian kemerdekaannya.


7. Seorang wanita yang bijaksana menambahkan gula pada kalimatnya setiap kali berbicara dengan suaminya, dan mengurangi garam pada ucapan suaminya.


8. Wanita menghadapi banyak permasalahan; sebagian diatasi dengan menikah dan sebagian yang lain diatasi setelah dia masuk ke liang kubur.


9. Wanita tidak diciptakan untuk dikagumi semua lelaki tetapi sebagai sumber kebahagiaan seorang suami.


10. Mata wanita yang paling indah tetapi juga harus diwaspadai adalah mata kaum wanita.


11. Sesungguhnya tidak ada wanita yang sangat cantik, yang ada ialah kaum lelaki yang sangat lemah bila berhadapan dengan kecantikan.


12. Jangan menyalahkan perasaan isteri anda karena perasaannya yang terbaik ialah ketika ia menerima anda sebagai suami.


13. Pada waktu bertunang, lelaki banyak berbicara dan perempuan mendengarkan. Pada saat pernikahan, perempuan berbicara dan pengantin lelaki mendengarkan. Sesudah pernikahan, suami dan isteri banyak berbicara dan para tetangga pun mendengarkan.


14. Perawan tua ialah wanita yang kehilangan kesempatan menyusahkan seorang lelaki.


15. Setiap wanita mempunyai dua mata. Adapun wanita yang cemburu berlebihan mempunyai tiga mata. Satu di sebelah kanan, satu di sebelah kiri dan yang ketiga diarahkan kepada suami.


16. Yang diinginkan seorang gadis dari dunia ini hanyalah seorang suami dan apabila ia sudah memperolehinya, ia menginginkan segala-galanya.

Wednesday, April 6, 2011

TENTANG HARI INI

assalamualaikum wahai pembaca blog sekalian..diharap anda semua sentiasa di bawah lindungan rahmat-Nya...hehe...lama dah tak jenguk blog..busy dengan kerja n macam-macam program...huhu..biasalah dekat-dekat nak election..semua ORANG BESAR sibuk nak turun padang untuk bersama mendekati  rakyat..huhu...apapun kalau nak buat program ni pun nak cari pengalaman jugak..huhu..apapun doakan harap semuanya berjalan dengan lancar..wuwuwuwu